tiistai 27. joulukuuta 2011

Poison Coven orijälkeläiset huipulla

Triple Crown -voittaja Poison Cove on orijälkeläistensä ansiosta ollut jo hyvän aikaa Prismaticin kärkiori. Poison Coven pojat ovat valloittaneet radat voitokkaasti neljässä eri maanosassa.

Poison Cove voitti Triple Crownin vuonna CAS 13 ja on kuulunut Prismaticin jalostusoreihin vuodesta CAS 15 asti. Viisi orin seitsemästä kisanneesta jälkeläisestä on G1-voittajia ja samalla arvokisavoittajia.

"Meillä oli varovaiset odotukset Poison Coven siitosuralle kun tuo siirtyi jalostukseen viisivuotiaana. Toisaalta näin hyvin juosseen orin luulisi siirtävän hyvät geenit jälkeläisiinsä, mutta toisaalta kaikkea ei voi saada samassa paketissa. Poiso Cove on kuitenkin ylittänyt kaikki odotukset tähän mennessä ja toivon mukaan myös tulevaisuudessa sen jälkeläisiä tullaan näkemään arvokisojen voittajina." sanoo Prismatic GBR:n orivastaava Alex Grassick.

Poison Coven ensimmäisestä ikäluokasta nousi Irlannissa syntynyt ori Poison Bay CTB (e. Xantara CTB), joka kaksivuotiaana voitti Breeders' Cup Juvenilen ja kolmivuotiaana Preakness Stakesin sekä Belmont Stakesin. Poison Bay myös sijoittui toiseksi Breeders' Cup Classicissa ja Dubai Sim Cupissa kolmevuotiaana. Ori on tällä hetkellä kolmatta vuotta jalostuksessa synnyintilallaan Carter Thoroughbredsissa.

Toisesta ikäluokasta nousi ori Pure Poison SNAK, joka tällä hetkellä astuu toista kauttaan Sasnak Racehorsesissa Yhdysvalloissa. Triple Tiara voittaja Sasnak Smoothiesta syntynyt Pure Poison syttyi myöhään kolmivuotiskaudellaan, mutta olikin vauhtiin päästyään pysäyttämätön. Ori voitti kolmivuotiaana mm. Jockey Club Gold Cupin, Travers Stakesin ja kruunasi uransa Breeders' Cup Classic voitolla.

Poison Coven tammavarsat eivät ole päässeet samalle tasolle orivarsojen kanssa, mutta Pure Poisonin kanssa samasta ikäluokasta nousee Poison Coven ainoa Grade-tasolla voittanut tammavarsa Farleigh Cyanide. Tamma voitti urallaan Challengers' Milen ja on kerännyt monia muita sijoituksia arvokisoista.

Yhdysvalloissa uraansa siitosorina juuri aloitteleva Poisonwine Feig (e. Petite Sirah Feig) on viimeisin jalostukseen siirtynyt Poison Coven poika. Poisonwine näytti vahvaa osaamista alusta asti ja voitti G1-tasoisen lähdön jo kaksivuotiaana. Kolmivuotiaana ori voitti Florida Derbyn, Kentucky Derbyn ja Belmont Stakesin sekä sijoittui toiseksi Dubai Sim Cupissa.

Uusimpia lisäyksiä Poison Coven voittoisiin poikiin on kilpauraansa vielä jatkava, isänsä kanssa Prismatic GBR:ssä asuva ori Toxicity RVC. Ori on syttyi kolmivuotiskaudellaan voittaen neljä viimeistä starttiaan, mukaan lukien kaksi G2-tason lähtöä ja yhden G1-tasoisen Mackinnon Stakesin. Orin juuri alkavaa nelivuotiskautta kommentoi omistaja Tangerine Fitzmorris:
"Toxicity on otti radat haltuun kolmivuotiaana, kuten Poison Covelaisilla tuntuu olevan tapana. Nelivuotiskaudelle menemme toivoa täynnä ja kauden lopussa toivon mukaan häämöttää Breeders' Cup Turf Mile, mutta mitään ei voi sanoa vielä varmaksi - tällä hetkellä otamme lähdön kerrallaan. Ori on lähdössä kiertämään maailmaa Sim Miler Challengen merkeissä, emmekä vielä tiedä miten matkailukaan vaikuttaa orin tuloksiin."

Poison Cove on tällä hetkellä viettämässä lomaa siitosorin tehtävistään, eikä ole vuonna CAS 23 tarjolla ulkopuolisille tammoille. Kuitenkin kaksi ikäluokkaa Poison Coven varsoja on vielä odottamassa radoille pääsyä, puhumattakaan Poison Coven poikien ensimmäisistä ikäluokista. Aika tulee näyttämään, onnistuuko Poison Cove rakentamaan kokonaisen dynastian virtuaaliseen laukkamaailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti