torstai 1. maaliskuuta 2012

Triple Crown voittaja Chicanery vetäytyy radoilta


Tuore Triple Crown voittaja Chicanery RVC vetäytyy radoilta jalostukseen, eikä tähtää tänä vuonna esimerkiksi Breeders' Cup Classiciin. "Päätös päästää ori eläkkeelle oli vaikea, mutta loppujen lopuksi yksimielinen." Kertoo omistaja Tangerine Fitzmorris tämän aamuisessa haastattelussa. "Chicanery juoksi harjoituksissa edelleen hyvin, mutta ei selvästikään yltänyt enää samanlaisiin huippusuorituksiin kuin aikaisemmin, joten päätimme valmentajan kanssa vetää orin radoilta huipulla. Orilla on kuitenkin sellaisenaankin takana ura, joka tekee siitä arvokkaan jalostusorin."

Chicanery on Prismatic Racingin toinen Triple Crown voittaja; edellisen kerran Triple Crown meni Prismaticin nimiin tasan kymmenen vuotta sitten Poison Coven ansiosta. Chicanery on Breeders' Cup Classicin kolmivuotiaana voittaneesta, Celtic Enrichmentin isälinjan orista SJ Trickerybré, joka tällä hetkellä viettää eläkepäiviään Prismatic GBR:n tilalla. Trickerybréllä on Chicaneryn lisäksi kaksi muuta G1-voittajaa, mutta Chicanery on ylivoimaisesti paras orin jälkeläisistä tähän mennessä.
Chicaneryn emä on irlantilaista alkuperää oleva tamma Cassandra CTB, jonka isä Chairman CTB on tuottanut muitakin huippuluokan siitostammoja, kuten Xantara CTB:n.

Chicanery tulee astumaan ulkopuolisia tammoja ensimmäistä kertaa Prismatic GBR:ssä, Isossa-Britanniassa vuonna CAS 24.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti