torstai 8. syyskuuta 2011

Battle Seriesin kokonaisvoitto Fonteynille

Tilan huipputamma Kschessinska GA:n tytär Fonteyn RVC juoksi tänään Battle Seriesin kolmannen osan, 13 furlongin Stormsky Handicapin voittoon Ranskassa. Samalla tamma kaappassi koko Battle Seriesin kokonaisvoiton nimiinsä, vaikka ei edes startannut sen ensimmäisessä osassa.

Fonteynin voitto Stormsky Handicapissa oli sen kauden viides startti ja kolmas voitto, sekä uran toinen G1-tasoinen voitto. Tamma on kilpaillut miltei koko kautensa Ranskassa, startaten aluksi Prix Indian Runnerissa, sitten Prix de l'Arc de Triomphessa ja tämän jälkeen kahdessa Battle Seriesin osakilpailussa.

Fonteyn lentää takaisin kotimaahansa Britanniaan seuraavan viikon aikana, jonka jälkeen tamma jää Prismaticin tilalle siitostammaksi. Tamman statistiikoiksi jäi 9: 5-2-2-0 ja voittosummaksi kertyi melko huimat 3 046 250 euroa.

"Odotamme todella innoissamme Fonteynia emänsä rinnalle tilamme siitostammojen joukkoon. Kschessinska on jättäny muutamia loistavia varsoja, joten voimme vain toivoa Fonteynin olevan myös siitostammana yhtä hyvä kuin emänsä." Kertoo omistaja Tangerine Fitzmorris. Fonteynin emä, Prismatic Racingin siitostamma Kschessinska GA voitti urallaan aikoinaan Agave Platen ja keräsi yhteensä kuusi G1-voittoa nimiinsä. Molemmat sen kahdesta startanneesta jälkeläisestä ovat G1-voittajia sekä haalineet arvokisavoittoja nimiinsä.
Fonteynin isä on Carterin siitosori The Stig GA, joka niin ikään on G1-voittaja.

Fonteyn astutetaan ensimmäisen kerran ensi vuonna (CAS 22).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti