torstai 1. syyskuuta 2011

Wind Chimer siitokseen loukkaantumisen johdosta

Cool Patrol VFU Mile Handicap -voittaja Wind Chimerin kilpaura on päättynyt loukkaantumisen vuoksi. Ori alkoi ontumaan treeneissä noin viikko sitten Cullamore Derbyn jälkeisinä päivinä, jonka syystä tämä kiidätettiin eläinlääkärille. Wind Chimerilla todettiin oikeassa etupolvessa hiusmurtuma, joka on saattanut häiritä sitä jo Cullamore Derbyssa.

Wind Chimerin polvi leikattiin, mutta todettiin parhaaksi ettei ori enää starttaisi. "Leikkaus onnistui paremmin kuin hyvin, mutta murtuma saattaisi uusiutua mikäli ori vielä starttaisi. Ei ole myöskään takuita siitä, pystyisikö se antamaan kaikkensa juostessaan tällä polvella. Tämän vuoksi totesimme parhaaksi siirtää orin siitokseen, sillä onhan sillä kuitenkin allaan kaksi Grade-tason voittoa." Toteaa omistaja Tangerine Fitzmorris.

Wind Chimer juoksi melko tasaisen uran, lopullisiksi statistiikoiksi jäi 11: 3-3-2-1 ja voittosummaksi kertyi 631 240€. Wind Chimer voitti G1-tasoisen Cool Patrol VFU Mile Handicapin uransa toisiksi viimeisessä lähdössä. Ori on myös tullut toiseksi kahdessa G2-tasoisessa arvokisassa: November Rain Stakes ja Dixie Stakes.

Wind Chimerin isä on tilan oma eläkkeellä oleva siitosori Wind'A'Will, jonka muita jälkeläisiä ovat mm. myös Prismaticissa siitosorina toiminut, Hopeful Stakesissa ja SJ Ethnarch Stakesissa toiseksi tullut ori Wild Charisma RVC sekä Mother Goose Stakes ja Acorn Stakes -voittaja Peverley of Shade. Wind Chimer on emänsä, Breeders' Cup Ladies' Classic, Santa Anita Oaks sekä Tom Fool Handicap voittajan Adagietto GA:n ensimmäinen varsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti