keskiviikko 31. elokuuta 2011

Nirisar kisatauolle

Prismaticin tämän vuoden menestynein kaksivuotias Nirisar RVC siirtyy kisatauolle voitettuaan Cullamore Futurityn Irlannissa. Cullamore Futurity oli Nirisarin toinen arvokisavoitto tälle vuodelle sen voitettua Ranskassa Prix de l'Arc de Triomphe -päivänä järjestetyn kaksivuotiaiden lähdön Grand Sim Criteriumin. Kaiken kaikkiaan Nirisar on kaksivuotiskaudelleen voittanut kaksi Grade 2 -tasoista ja kaksi Grade 1 -tasoista lähtöä.

"Nirisar on yksi parhaista kaksivuotiaista Prismaticissa pitkään aikaan. Ori ei kuitenkaan tule juoksemaan Breeders' Cup Juvenile Turfissa toisin kuin on epäilty, vaan se starttaa seuraavan kerran kolmivuotiaana. Haluamme säästää oria pitkältä, rasittavalta matkustelulta, sillä tähän mennessä Nirisar on kilpaillut vain Euroopan sisällä." Kertoo oria valmentanut Prismaticin päävalmentaja Jack O'Dargan.

Nirisar on Carterissa kasvatetusta tammasta Thessalina CTB (i. Totally Talented) ja isä yhdysvaltalainen, Sasnakissa vaikuttava ori Farleigh Nicknacks. Nicknacksin muita jälkeläisiä on mm. kolminkertainen G1-voittajatamma Smirgal Smooth SNAK.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti